Historie
In 1996 legden André en Hannie Haverkamp de basis voor ons familiebedrijf. Het begon bescheiden, vanuit een bouwkeet van 100 vierkante meter naast hun woning. Naarmate het aantal opdrachten groeide, vonden steeds meer klanten hun weg naar ons kantoor aan de Heide in Sint Nicolaasga. Onder de naam “Bouwkundig reken- en tekenbureau André Haverkamp” groeiden we binnen vijf jaar uit tot een bekende naam in de regio.
Met de toenemende vraag en een groeiend team werd duidelijk dat de vertrouwde bouwkeet te klein werd. In 2001 maakten we de stap naar een ruim, iconisch pand aan de Tsjûkemarwei in St. Nicolaasga, ontworpen met passie door André zelf.
De jaren daarna bleven we bouwen aan de toekomst van ons bedrijf. In 2006 volgde een volgende mijlpaal: de oprichting van Bouwkundig Bureau Haverkamp. Ons 20-jarig jubileum in 2016 markeerde weer een nieuw begin. We introduceerden een frisse huisstijl en concrete toekomstplannen. Jacob Haverkamp, de zoon van André en Hannie, die al lange tijd actief was binnen het bedrijf, nam een prominente rol op zich als opvolger. Met hem kreeg een nieuwe generatie de kans om verder te bouwen aan Bouwkundig Bureau Haverkamp en de ambities van onze klanten.
Tussen 2017 en 2022 is het bedrijf volledig overgedragen aan Jacob Haverkamp, die met frisse energie Bouwkundig Bureau Haverkamp voortzet.
Maak kennis met ons team
Rob Ligthart
rob@bbhaverkamp.nl
Allard Fledderus
allard@bbhaverkamp.nl
Simone van der Molen
simone@bbhaverkamp.nl
Theunis Faber
theunis@bbhaverkamp.nl
Henrik Arjen Trul
henrikarjen@bbhaverkamp.nl
Jacob Haverkamp
jacob@bbhaverkamp.nl
André Haverkamp
andre@bbhaverkamp.nl
Wil je ons in het echt ontmoeten?
Wij geloven dat een gebouw pas klopt
als vorm en functie elkaar versterken.
De manier waarop we onze omgeving vormen naar de manier waarop we haar (wensen te) gebruiken vormt de basis van onze visie.
Wanneer je iets wilt bouwen, moet je een plan hebben. Een plan vraagt om antwoorden en weldoordachte beslissingen. Antwoorden vindt je door te doorgronden wat mensen nu precies willen. Dat is een reis op zich, waarbij het van belang is niet alleen na te denken over het probleem of de wens die zich nú manifesteert, maar zeker ook te kijken naar de mogelijkheden die in de onbekende toekomst verscholen liggen. Hoe men een gebouw gebruikt, of het nu een huis betreft of een werkplek, het gebruik van de ruimtes in een pand verschilt per persoon, per huishouden, per bedrijfstak en per cultuur.
Daarom bedenken wij gebouwen vanuit het hart
Wij luisteren bij de ontwikkeling van een gebouw niet naar onszelf en naar onze eigen artistieke aspiraties. In de eerste plaats gaan wij uit van de mens met al haar specifieke dromen en praktische wensen. Op die manier vormt zich als vanzelf een verdeling en distributie van ruimte. Die ruimtes vertalen zich vanuit het ‘hart’ naar buiten toe, waarna het exterieur zich op een creatieve manier naar het interieur schikt. Wij zijn er van overtuigd dat dit de beste manier is om te komen tot de beste woningen, de mooiste en meest functionele werkruimtes en de meest toekomstbestendige agrarische bedrijven.